close

Mijn naam is Majella Lammers (1959). Als jong meisje, geboren en getogen in een horeca-gezin, leerde ik dat goed kunnen luisteren, boeiend vertellen en kunnen zwijgen, belangrijk zijn in het leven. Ik begreep het nut nog niet.

Wat ik toen wel al zag, was dat mooie of sterke verhalen een duidelijk positief effect hadden op mensen. Ruggen werden rechter, kinnen gingen omhoog, ogen fonkelden en monden glimlachten. Wanneer dezelfde lichaamshouding, gezichtsuitdrukking door een luisteraar werd aangenomen, begonnen mensen als vanzelf hun verhaal uit te spreken. Dat wilde ik, als ik later groot was,  ook bij mensen kunnen bereiken. Ik koos , niet zo onverwacht, voor een therapeuten vak. Ik werd therapeut voor kinderen en hun ouders. Door dertig jaren praktijkervaring en nog meer jaren levenservaring, werden de luister- en vertelvaardigheden verfijnd.

Na zoveel jaren expertise, vond ik dat het tijd werd om naast mijn mooie individuele werk in de praktijk voor kinder- en jongerenhypnotherapie, ook bezig te gaan met voorlichting en preventie.

Dat is mijn missie hier: volwassenen vertellen over hoe wij onze kinderen en kleinkinderen, kunnen helpen met telkens weer een nieuw evenwicht te vinden, de veerkracht te houden bij de hobbels in het leven. 

En jazeker, wanneer dat van pas komt, wil ik vertellen over mijn persoonlijk levensverhaal, dat, zoals bij velen, een aaneenschakeling van ups en downs bevat. Het verhaal omvat de tijd van baby tot vrouw van middelbare leeftijd. Op een gegeven moment, besefte ik dat ik onbewust de touwtjes uit handen had gegeven. Ik koos ervoor om de regie over mijn leven weer ter hand te nemen en daar een aantal zaken in te wijzigen. Met als doel om dagelijks met meer plezier en energie te kunnen doen wat ik wil doen, daarmee mijn inkomen te verdienen en ook nog hartenwensen te kunnen vervullen, voor mezelf en anderen. Dat lukt! En dat geluk wens ik jullie allemaal toe. 

N.B. Volg voor meer updates óók mijn facebook-page.